ÅRSRESUMÉ DEL 2

Juli – Den första juli 09:00 var vi och fick nycklarna till lägenheten vi bor i idag och sen började flytten. På en dag körde vi alla våra grejer hem hit och så avslutade vi dagen med pizza i nya trädgården. I början av månaden handlade allting om att komma iordning, men vi hann även med en travdag på Fornaboda travbana med sambons familj. Jag åt en pannkaksbrunch och sen började den långa väntan. Vi passerade BF, men sista dagen i juli blev vi intagna på förlossningen.

Augusti – Och i Augusti kom hon. Efter tre dagars kämpande uppe på förlossningen i Västerås fick vi äntligen träffa vår skatt. Den 2 Augusti 02:57 kom hon, vår lilla My. Och sen handlade allting bara om henne fram tills det att min kropp började bete sig konstigt och det konstaterades att jag hade fått en blodförgiftning efter läkarnas miss.

September – I början på September så kämpade jag för mitt liv. Jag kommer aldrig glömma bort nätterna på intensiven där jag gick från att skaka i hela kroppen till att inte känna någonting. Läkarna kunde inte få ordning på kroppen och jag trodde att mina sista dagar var räknade på riktigt. I hela den här svängen ”firade” jag min 20-årsdag. Jag kom på benen igen och tog med mig My på hennes allra första hockeymatch. På grund av blodförgiftningen slutade jag även amma, det är det bästa beslutet jag har tagit i mitt mammaliv.

Oktober – I oktober mådde jag skit psykiskt. Att vara så nära döden ger psyket en törn och vissa dagar tyckte jag att jag var så värdelös att jag inte ville leva. Men levde, det gjorde jag, bakom ett falskt leende och jävlar vad jag kämpade. Jag var på efterkontroll efter förlossningen och fick läsa mina journaler vilket var både hemskt och nyttigt. Jag promenerade bland löven för att försöka hela psyket och myste med min familj som var det enda som kunde sätta ett leende på mina läppar stundtals.

November – November kom och livet började kännas lite lättare igen. Jag åt på Kajplats 9 här i Västerås med världens bästa Lova och våra timmar tillsammans var också helande för min själ. My fick sitt tremånadersvaccin och vi gick på babymassage. Jag publicerade mitt livs ärligaste text på Elle, Må Bra & Femina i samband med farsdag och vi målade om i vardagsrummet hemma.

December – Och så december, som vi fortfarande faktiskt är inne i. Det har varit en tung månad med mycket saknad och sorg men jag har funnit lycka i att fira många födelsedagar & haft sambon hemma i två veckor. My har fått en egen matstol och vi har börjat med smakportioner. Julen 2016 var dessutom den bästa julen på länge. Som pricken över i:et unnade jag mig en ny systemkamera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s