GRÖNKÅLSPASTA

/ Grönkålspasta med bacon, chili, parmesan & citron /

Spaghetti
Tärnat bacon
Grönkål
Citron
Parmesanost
Chili
Salt

Det är vinter vilket betyder att grönkålen äntligen är i säsong och går att hitta på hyllorna i affären. Det är vi tyvärr inte bortskämda med året om i Sverige och då gäller det att passa på medan det är enkelt att få tag på. Jag har en stark favorit när det kommer till grönkålen och det är pastan jag håller på att presentera just nu.

Först kokar man upp spaghetti som vanligt. Under tiden steker man tärnat bacon (det är viktigt att det är tärnat, egenklippt blir inte bra) i stekpannan och när det är klart ställer man det åt sidan. Skär grönkålen i lagom bitar och stek den i stekpannan tills den mjuknat men ändå har textur kvar. Salta. Stek hackad chili i en egen liten del av stekpannan tills den också mjuknat och fått lite sötare smak. Riv parmesanost på den näst största storleken på rivjärnet och dela en citron.

Sen ska alltsammans blandas ihop. Ta fram en djup tallrik och börja med spaghettin, blanda i baconen, toppa med grönkålen och parmesanost, pressa lite citron över och toppa med chili om ni vill tillföra lite hetta i rätten. Jag hatar stark mat och brukar hoppa över chilin, men sambon vill gärna ha det.

Många skulle säkerligen ha blandat ihop allting direkt i kastrullen men det tycker jag är slöseri med god mat. Man får inte samma balans på det hela om man blandar ihop allting och både grönkålen och baconen tenderar att försvinna i botten på pastan.

2 reaktioner till “GRÖNKÅLSPASTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s